cím: Hugary-Pécs
tel: 06-20-218-81-19
mobil: 06-30-9-562-122
fax: 06-72-369-040
Írjon nekünk!

Sajtóközlemény

Uniós támogatásból épületenergetikai fejlesztés valósult meg a KORONA Mosoda és Vegytisztító Kft székhelyén.

2014.06.10.

 

11 702 040 Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével korszerűsítették a KORONA Kft. épületének villamos energia rendszerét.  A fejlesztés célja a fenntartási költségek, elsősorban a villamos energia költségek csökkentése volt megújuló energiaforrás segítségével.

 

A Környezet és Energia Operatív Program keretében a KORONA Kft. 11 702 040 Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert napelemes megújuló erőforrás segítségével történő korszerűsítésre.

A projekt keretében a cég pécsváradi székhelyének épületén valósult meg a napelemes rendszer kiépítése. Az épület tetejére 105 db Solarepeace 240 típusú napelem került felszerelésre és beüzemelésre, a napelemek által felvett energiát pedig 2 db FRONIUS IG Plus 150-3 típusú inverter tölti vissza hálózatra.

A projekt közvetlen célja, hogy a fenti épületben üzemelő gépek működéséhez és a világításhoz szükséges elektromos áramot megújuló energiaforrás segítségével állítsák elő, ezáltal csökkentve működési költségeiket. A napelemes rendszer által termelt energia fedezni tudja az ingatlan villamos energia ellátását, ezzel jelentősen csökkentve a fenntartási költségeket.

A projekt közvetlen célcsoportja a település lakossága, közvetett módon pedig az ország egész lakossága, hiszen a megújuló energiaforrás alkalmazásával csökken a káros anyag kibocsátás, elsősorban a szén-dioxid mértéke, ami jelentősen hozzájárul az üvegházhatás kialakulásához.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

KORONA Kft.
Cím: 7720 Pécsvárad, Dózsa György u. 39.
E-mail: info@koronamosoda.hu
www.koronamosoda.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu